NL in Model logo
Over NL in Model.
NL in Model biedt een overzicht van al het Nederlands modelspoor materieel dat ooit gemaakt is.
Het gaat om modellen van spoorbedrijven die actief zijn, danwel waren, op de Nederlandse markt. Dus geen bijzondere treinen die één of een enkele keer in Nederland te zien zijn geweest. Ook geen materieel wat heel tijdelijk gehuurd was en ongewijzigd in Nederland rond reed. Fantasiemodellen met een duidelijk Nederlands tintje doen wel mee.
Doel is om een helder en gemakkelijk overzicht te bieden voor modelspoor hobbyisten.
Er wordt continue gewerkt aan zowel de inhoud als de technische mogelijkheden van deze website. Hierbij is het als bezoeker ook mogelijk input te leveren.

Deze website is een particulier initiatief van Koen Nederlof. Lang geleden bood de website nsinmodel.com deze informatie ook maar die website is rond 2009 gestopt. Met NL in Model is dit sinds eind 2018 nieuwe leven ingeblazen, met veel uitgebreidere en beter doorzoekbare informatie.
Er is met toestemming gebruik gemaakt van het databestand wat Ruud Silvertant (ruudns op het Beneluxspoor forum) bijgehouden heeft. En daarnaast ook de inhoud van nsinmodel.com van Marchel van der Zwaan. Deze data is en wordt verder verrijkt en uitgebreid.

Cookiebeleid: er worden twee cookies gebruikt om te zorgen dat de bezoeker bepaalde instellingen niet telkens opnieuw moet doen en daarnaast ook voor inzicht waar de website verder verbeterd kan worden.

Voor de volledigheid: er is geen enkel commercieel belang bij NL in Model en dat zal er ook niet komen. Commerciële links naar (web)winkels zullen niet toegevoegd worden. Wel wordt met toestemming gebruikt gemaakt van foto's van diverse (web)winkels.

Nog wat handige links naar andere modelspoor gerelateerde websites:
BeneluxSpoor.net - Modelspoor forum
3railforum - Modelspoor forum specifiek gericht op 3-rail / wisselstroom
Modelspooradressen - Handig overzicht van modelspoorwinkels en attracties in binnen- en buitenland
Märklin decoder dipswitch hulp - Hulpmiddel om handig decoder adressen in te kunnen stellen of bepalen